A BONI Fagyizó 2008.februárjában nyitott meg. A fagyizó Fertőd város peremén található. Különlegessége,hogy eredeti olasz kézműves fagylaltot készítenek,minőségi gépekkel. A fagyizó elegánsan berendezett, megfelelően gépesített. Forgalma a nyitástól kezdve szintén évről évre növekszik,természetesen a minőség állandó javításának hatására .A fejlesztés célja,a meglévő már technikailag elöregedettnek minősülő gépek lecserélése,újítása,annak érdekében,hogy a fagyizó a további években is az elvárt minőséget tudja tartani. A fagyizó üzemeltetéséhez és profit növelésének érdekében fontos,hogy a termékek és a termékek és a szolgáltatások megfelelő színvonalat nyújtsanak a vendégek számára .A beruházás megvalósításának a helyszíne 9431 Fertőd Mentes Mihály u. 22 házszám alatt,a 955/2helyrajzi számon valósul meg, a Boni Vendéglátó ipari Kft által. A fagyizóba két pasztörizáló gépet ,és egy hűtőpultot kívánnak beszerezni. A fagylaltpasztörizáló egy Telme Ecomix márkájú elektronikus pasztőröző gép .A gépek előkészítik,pasztőrzik,homogenizálják tárolják,pihentetik a fagylalt keveréket. Ezen kívül olyan pasztőröző gépek melyek lehetővé teszik,hogy a fagylaltkészítők változatossá tegyék,a hagyományos termékeiket. A Telme Ecomix a legszélesebb körben használt pasztőröző gép,a közepes és nagy boltokban egyaránt,mert mindegyik típusú keverékkel hatékony és rugalmas. A pasztőrözés nagyon fontos lépése a fagylaltkészítésnek,hiszen eltávolítja az élelmiszerekből a betegség hordozó mikrobákat .A gépen nagyon sok program van,mely lehetővé teszi a készítés változatosságát. Többféle homogenizáló szint található,többféle szirupkészítő program,többféle fagylaltkeverési program,és szósz készítő. Ez a pasztörizáló gép lehetővé teszi,hogy a fagylaltkészítés a lehető legjobb minőséget szolgáltassa. Nem utolsó szempont, hogy ez a pasztörizáló gép, sokkal kevesebb áramot fogyaszt,és kevesebb energiát használ fel a fagylaltkészítés folyamataiban,és ezért környezetkímélő tulajdonsággal is rendelkezik. A fagylaltpult egy ISA Kaleido 220A H135 típusú,a mai kornak megfelelő desing-nak,és minőséggel rendelkezik. Teljesen korszerű,legfőbb előnye,hogy a víz-levegőhűtés kivitelű,hamarabb hűti le az elkészített fagylaltot,kevesebb áramfogyasztással,tehát a régi hűtőpultokhoz képest takarékosabb. A fagylaltot,tovább lehet tárolni benne,mert a hűtőfoka magasabb,mint a jelenlegi hűtőpultoké.